שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

13/01/2015 | 17:45 | מאת: ענת

היום, יום עשירי למחזור: אסטרודיאל 908, אל אייצ' 11.90, פרוגסטרון 3.9 , רירית רחם 8 מ"מ, זקיק/או ציסטה 18 מ"מ (לא ברור אם זה זקיק או צ'יסטה ויש לציין שהוא אינו עגול לגמרי כמו שזקיק צריך להיות בד"כ) בחודש הקודם, במעקב הזקיקים, היתגלתה ציסטה בגודל של 34 מ"מ וכיום, כאמור לא ברור אם זה זקיק או ציסטה והגודל שלו, כאמור, 18 מ"מ. מה דעתך על כך? האם אני אמורה לבייץ? או בביוץ כבר? האם להתייחס לכך כזקיק או כציסטה?. אני אמורה לעשות הזרעה מחר ופוחדת שבדיקות הדם אינן מהימנות במידה וזה כאמור ציסטה ולא זקיק. כלומר, אני פוחדת שמדובר בציסטה ולכן יש הפרשות של הורמונים "המזייפים" ביוץ ואם אעשה הזרעה מחר נניח, אז יכול להיות שהזקיק האמיתי יופיע רק בעוד כמה ימים ולא אדע עליו בכלל. מה אתה חושב על כך? תודה רבה!

14/01/2015 | 07:57 | מאת: פרופ' שחר קול

יש להמשיך בטיפול בהנחה שמדובר בזקיק. את אמורה לבייץ. בהצלחה

14/01/2015 | 10:50 | מאת: ענת

ואיך להתייחס לזה שהזקיק הנ"ל אינו ממש עגול כמו בד"כ בזקיקים? זה הגיוני? או שעלי לדאוג מהמבנה שלו? ושאלה נוספת - האם הגיוני שהציסטה שהייתה בחודש הקודם בגודל של 34 מ"מ נעלמה כל כך מהר? (תוך חודש)

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית