שלום, שכחת לענות משום מה, מקפיצה שוב

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

24/11/2014 | 10:23 | מאת: מקפיצה שוב

שלום, אני בת 39, כרגע שבוע 13+5 בהריון, עד כה תקין. רציתי לברר לגבי סטטיסטיקה לוולד חי ובריא (נעשה את כל הבדיקות הקיימות, כולל שפיר וצ'יפ גנטי). הבנתי שיש יותר מקרים של הפלה בגילאים שלי (היתה לי אחת טבעית לפני מספר חודשים). בנוסף חברי, בן 45, בריא, בדיקות זרע רגילות מצויינות אך כבד משקל ב-30 קילו ולא ישן טוב בלילה - 3-4 שעות גג (קראתי מחקרים שזה משפיע על ה DNA fragmentation). הוא לא עשה בדיקת הלו ספרם כי נתוניו הרגילים מצויינים, ונכנסנו להריון פעמיים מאוד מהר גם בגילנו. אבל עדיין, לאור ההפלה הראשונה (ולאור זה שלא מוצאת כמעט סטטיסטיקות של הריונות בגיל מאוחר לאחר הטרימסטר הראשון), מסקרן אותי לדעת קצת יותר על הריון בגיל מאוחר - סיכויי הפלה בטרימסטר שני ושלישי, השפעה של משקל על איכות הזרע (אם הבדיקות הרגילות תקינות, זה אומר שגם הDNA מועבר כמו שצריך?) תודה

24/11/2014 | 12:21 | מאת: פרופ' שחר קול

אם הגעת לשבוע 14 יש סיכוי מצוין להמשך תקין של ההריון. בהצלחה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית