הא הטבע התכוון שלפולציסטיות לא יהיו ילדים?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

23/11/2014 | 15:11 | מאת: אמא פוליציסטית

ד"ר קול היקר אני פוליציסטית מאובחנת מעל כל ספק ואמא, הודות לטיפולי ה-IVF שעברתי. כרופא פוריות נחשב ומוביל הצטערתי עד מאוד לקרוא אתמול ב-ynet את דעתך שהטבע התכוון שלנשים פוליציסטיות לא יהיו ילדים. יש לציין כי גישתך די מייתרת את כל עולם המדע והרפואה הרי באותה רוח ניתן לומר שלא כדאי לטפל באנטיביוטיקה, כי הטבע החליט להכחיד את החלשים באוכלוסיה בברירה טבעית, לא כדאילתת נוגדי דיכאון או אינסולין כי הטבע החליט שהלבלב או הסינפסות של אנשים מסוימים לא יעבדו כראוי ולא כדאי בכלל לבצע כל פרוצדורה רפואית או לפתח את המדע כי הטבע החליט........ זה נכון שהטבע עושה ברירה טבעית. אבל מי קבע שדווקא מי שחזק פיזית ישרוד ויתרבה? מי קבע שזו הגדרה של ברירה טבעית? אולי מי שישרוד וימשיך להתרבות הוא מי שחכם יותר? מי שממציא ומפתח טכנולוגיות שיעזרו לאנשים להתרבות? מי שחשוף לטכנולוגיות אלו? הטבע, שבעצמו אינו מושלם ועושה המון פגמים ומומים בעצמו, גם ללא עזרת הרפואה, יצר גם את המח האנושי שלעיתים יכול לו. ראוי היה שבאותה הכתבה תיתן נתונים, אמיתיים וכואבים ככל שיהיו, אך לא תצא באמירות שכורתות את הענף עליו אתה יושב, תפגע ותלחיץ מטופלות עכשייות ועתידיות שלך ושל הקולגות שלך. מניחה שתגובתי לא תתפרסם, אך דייני אם תקרא אותה בעצמך ותחשוב להבא כיצד אמירות כגון אלו משפיעות על מטופליך ומטופלותיך. אישית, מזלי שהיו לי רופאים טובים שחשבו שמגיע לילדי להיוולד, למרות שהטבע החליט עבורי שאני פוליציסטית

24/11/2014 | 09:52 | מאת: פרופ' שחר קול

המידע שפורסם עבר עריכה על ידי הכתבת ואינו משקף במדויק הנאמר, אלא משקף רצון הכתבת לזכות בתשומת לב הציבור.

24/11/2014 | 12:03 | מאת: אמא פוליציסטית

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית