שאלה סטטיסטית

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

20/11/2014 | 10:44 | מאת: דנה

שלום, אני בת 39, כרגע שבוע 13+5 בהריון, עד כה תקין. רציתי לברר לגבי סטטיסטיקה לוולד חי ובריא (נעשה את כל הבדיקות הקיימות, כולל שפיר וצ'יפ גנטי). הבנתי שיש יותר מקרים של הפלה בגילאים שלי (היתה לי אחת טבעית לפני מספר חודשים). בנוסף חברי, בן 45, בריא, בדיקות זרע רגילות מצויינות אך כבד משקל ב-30 קילו ולא ישן טוב בלילה - 3-4 שעות גג (קראתי מחקרים שזה משפיע על ה DNA fragmentation). הוא לא עשה בדיקת הלו ספרם כי נתוניו הרגילים מצויינים, ונכנסנו להריון פעמיים מאוד מהר גם בגילנו. אבל עדיין, לאור ההפלה הראשונה (ולאור זה שלא מוצאת כמעט סטטיסטיקות של הריונות בגיל מאוחר לאחר הטרימסטר הראשון), מסקרן אותי לדעת קצת יותר על הריון בגיל מאוחר - סיכויי הפלה בטרימסטר שני ושלישי, השפעה של משקל על איכות הזרע (אם הבדיקות הרגילות תקינות, זה אומר שגם הDNA מועבר כמו שצריך?) תודה

20/11/2014 | 12:17 | מאת: מאירה

אני בת 44 ויש לי ילדה בת שנה וחצי (תעשי את החישוב מתי נכנסתי להריון) ההריון היה תקין והילדה תודה לאל חמסה חמסה בריאה. תנסי להנות מההריון ולהאחז בזה שהכל תקין. הרי אף אחד לא אמר לך שיש איזושהי בעיה אז למה ליצור אותה. תהני!!! הריון זו חוויה... מאחלת לך לידה קלה ובידיים מלאות!

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית