טיפולי IVF

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

16/11/2014 | 17:56 | מאת: מאירה

אני בת 44, בגיל 42 הריתי באופן טבעי בנסיון ראשון. היום אחרי נסיון של 3 פעמים הזרעות (עם אוביטרל ושטיפת זרע של בעלי) לא הצלחנו ובגלל הגיל הרופא אמר לי שכדאי טפולים. אני התחלתי לקחת הורמונים ובקרוב יש לי שאיבה. ראוי לציין שהנקתי עד לפני כשלושה חודשים. השאלות שלי, האם יכול להיות שההנקה הפריעה לכניסה להריון (לא שאני מתעלמת מהגיל שלי אני מבינה שהוא מתקדם) אבל יכול להיות שגם הפרולקטין מפריע? (למרות שבמעקב זקיקים היו לי זקיקים יפים ורירית טובה והכל נראה נפלא גם עם ההורמונים שלי). בקיצור השאלה העיקרית שלי, כולם מסביבי מפחידים אותי שגיל 44 זה כמעט בלתי אפשרי וגם הסטטיסטיקות מראות שלא, אבל בכל זאת הגוף שלי הוכיח את עצמו בגיל 42 אחרי ניסיון ראשון טבעי להכנס להריון (עם בדיקות ביוץ במכון) ללא הורמונים וכו... מה דעתך? אשמח לדעת. תודהההההה

19/11/2014 | 07:37 | מאת: פרופ' שחר קול

יש פערים עצומים ביכולת הפריון בין נשים בגיל 44. אם בורכת בפוריות טובה את לא זקוקה לסיוע. הנקה מפריעה כיוון שעלולה לבלום הביוץ. אם כעת המחזור סדיר ואת מבייצת יתכן מאוד שיש לך סיכוי טוב להרות שוב ללא כל טיפול.

19/11/2014 | 15:14 | מאת: מאירה

תודה רבה על תשובתך! יש לי עוד שאלה... אחרי כמה ימים של טיפולים עם הורמונים התפתחו רק 2 זקיקים, היום שאבו לי אותם והרופא אמר שיש בייציות בתוכן. האם הכמות אומרת משהו על טיבן? או על השחלות שלי? האם זה אומר שכמות הזקיקים שלי קטנה?

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית