היסטרוסקופיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/10/2014 | 12:19 | מאת: קרן

שלום רב ד"ר, בת 36 בטיפולי פוריות, לאחר שתי הפריות כושלות. היום היסטרוסקופיה אבחנתית: כלל הממצאים תקינים, למעט " רושם של חסימה בחצוצרה שמאלית". הרופא במחלקת ivf שראה את הממצאים טען כי זהו ממצא זניח כי ממילא אנו בטיפולי פוריות. שאלתי: האם הסרת החסימה תגדיל את הסיכוי להריון? אפילו ספונטני, בין הטיפולים? האם בדיקה זו מספיקה כדי לבקש הליך לטיפול בחסימה או שמא צריך צילום רחם? אציין, שיש לי fsh גבוה ולא נשאבו לי הרבה ביציות. תודה מראש על זמנך קרן

23/10/2014 | 06:14 | מאת: פרופ' שחר קול

1. לא 2. צילום רחם הינו חלק מהברור הבסיסי, לפי התמונה הקלינית.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית