לא מצליחים להשיג להיריון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

21/10/2014 | 16:11 | מאת: חסוי

שלום רב, אני ואישתי בני 29, בריאים בד"כ, רזים. אחרי 5 חודשים של ניסיון טבעי להכנס להיריון פנינו לרופא פוריות. אצלי מצאו בעיות זרע בריכוז (10-25 מיליון בממוצע) ובמורפולוגיה (0%-5%). לאישתי היו דימומים לא ברורים שפסקו והיו כנראה מפצע קטן בצוואר הרחם. אישתי ביצעה בדיקת קולפוסקופיה (פעמיים), פאפ, היסטרוסקופיה ואולטרסאונד תלת מימד - הכל תקין. ביצענו הזרעה אחת שכשלה. מחזור IVF שכלל שאיבת מעל 25 ביציות, מהן הופרו 7 עוברים באיכות הגבוהה ביותר. החזרה ראשונה של עובר טרי אחד - נכשלה. החזרה שניה של עובר מוקפא ושל בלסטוציסט (היחיד ששרד משלושה עוברים) - נכשלה. החזרה שלישית של שני עוברים מוקפאים - נכשלה. כל ההחזרות נעשו עם תמיכה של אנדומטרין ופרוגינובה. לעיתים גם זריקות פרוגסטרון. לפני כל החזרה אישתי קיבלה זריקת אוביטרל. 1. האם אנחנו "בלתי מוסברים"? 2. האם אנו מפספסים פה משהו? האם ישנה בדיקה שכדאי שנבצע? 3. האם יש לך המלצות עבורנו?

22/10/2014 | 06:24 | מאת: פרופ' שחר קול

1. עדיין לא בוצע צילום רחם, לכן לא ניתן לקבוע. 2. צילום רחם. 3. בהתאם לתשובה לחשוב מה הלאה. לא ברור מדוע מיד IVF לאחר כישלון אחד של הזרעה בזוג כה צעיר.

22/10/2014 | 08:58 | מאת: חסוי

תודה על התשובה. נבקש לבצע צילום רחם. עברנו ל IVF מכיוון שנתוני הזרע היו נמוכים רוב הזמן: מורפולוגיה %1-2 וריכוז סביבות 10-15 מיליון בד"כ. שאר נתוני הזרע נעים סביב הערך התקין (לעיתים מעל ולעיתים מעט מתחת). כמו כן, היה דימום לא ברור שכעט נפסק ונראה שהגיע מפצע קטן בצוואר הרחם.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית