בטן נפוחה מהריון או גירוי יתר?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

20/09/2014 | 11:16 | מאת: אני

שלום, לפני שבועיים הזרעה ובדיקה ביתית חיובית. (גונל ,מונופור,צטרוטייד ואוביטרל) כבר כמה ימים הבטן שלי נפוחה (בשילוב גזים). אתמול הלכתי למוקד לבדיקה לאחר שראיתי שהמצב לא משתפר. האבחנה היא שהבטן רכה, בשחלה השמאלית הציסטה הגדולה ביותר עד 2.5 ס"מ.שחלה ימנית ציסטות 2.5 ו-3.5 ס"מ ויש עוד קטנות יותר. נוזל בכמות קטנה בדוגלס. ללא דימום. וגם אין לי כאבי בטן חריגים רק לעיתים כאבי מחזור. קיבלתי עירוי נוזלים.ובדיקות דם שנעשו היו תקינות. השאלות שלי הן: 1. האם הנפיחות היא כתוצאה מהציסטות או שזה תופעה של הריון? 2.האם אפשר להתעמל? פילטיס? עיצוב ? הליכות? ואם עושים תרגיל לבטן זה בסדר ? או להמנע מזה? ממה עליי להזהר? וכיצד אפשר להקל? תודה רבה!

21/09/2014 | 14:01 | מאת: פרופ' שחר קול

1. גיורי יתר קל של השחלות. 2. להימנע מפעילות גופנית. 3. להרבות בשתיית מים

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית