טחול מוגדל והריון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/09/2014 | 16:06 | מאת: שאלה

שלום,אני בת 39 ומעוניינת להיכנס להריון שלישי.הלידה הבאה צפויה בעה להיות ניתוח קיסרי משום שעברתי לפני כמה שנים כריתת מיומה מחוץ לרחם.יש לי טחול מוגדל כ 15.8 סמ ואני במעקב אצל רופא המטולוג( שעשה לי את כול הבדיקות המקיפות ).לא נמצאה סיבה מדוע הטחול מוגדל ויכול להיות שהטחול היה מוגדל גם בשתי הלידות קודמות(לידות רגילות ).האם ידוע על איזה סכנה להיכנס להריון עם טחול מוגדל?האם ניתן לעבור ניתוח קיסרי עם טחול מוגדל??האם זה מסוכן בשבילי???

13/09/2014 | 07:16 | מאת: פרופ' שחר קול

יש לברר תפקודי קרישה. יש לזכור כי יש עליה בשכיחות מפרצת בעורק הטחול בהריון. יש להגיע לייעוץ פרטני במסגרת מרפאה להריון בסיכון, כולל הערכה מסודרת לפני הניתוח.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית