מה דעתך?

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

20/08/2014 | 11:35 | מאת: מיכל

בעלת שחלות פוליסטיות. לאחר שבוע מקבלת הווסת, נצפתה ציסטה בגודל 60 מ"מ (שעוד לא נשטפה מהוסת הקודמת). נאמר לי לקחת מעוד שבועיים 5כדורים פרוברה פעמיים ביום לקבלת סת ואם הציסטה לא תיעלם אז להתחיל גלולות. רק לאחר שהציסטה תיעלם נתחיל עם גונל f75. שאלותיי הן: 1. למה לחכות שבועיים? 2. למה לא להצחיל ישר עם גלולות? 3. לא כדאי לנסות שוב איקקלומין? לציין שלאחר מחזור עם כדור אחד שלא צלח ומחזור נוסף עם 2 כדורים שלא צלחו. 4. מה ההבדל בין איקקלומין לזריקה? 5.האם הציסטה יכולה להיעלם לבד?כדאי לחכות? 6.האם יש טעם לעשות הזרעה? מעלה את הסיכויים?

21/08/2014 | 07:18 | מאת: פרופ' שחר קול

1. כדי שתיווצר רירית רחם. 2. אפשר, אך יש סיכון לדימום לא סדיר 3. לא בנוכחות הציסטה. אפשר לאחר היעלמותה 4. סיכוי טוב יותר להריון עם גונדוטרופינים. 5. יכולה. 6. תלוי באיכות הזרע

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית