התייעצות לפני הפרייה

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

16/08/2014 | 12:14 | מאת: עמית

שמי עמית ואני בת 32. מנסה להיכנס להריון מזה כשנה וחצי ונמצאת בבדיקות, מעקבים וטיפולים קרוב לשנה. בצילום הרחם שלי נמצא שהחצוצרות סתומות ללא רקע קודם של ניתוחים. לאחר פתיחתן נכתב שחומר הניגוד מתנרתק מצד ימין יתכן בין הידבקויות וגם מתפזר. עובי הרירית שלי עומד על כ- 5.5 בממוצע לקראת הביוץ. הרופא המטפל שלי טוען כי נתונים אלו אינם בעייתיים וכי ניתן להרות עם עובי רירית שכזה. עד כה עברתי שלושה טיפולים עם איקקקלומין בשילוב אסטרופם/ פרוגינובה ושלושה טיפולים של מוניפור ואוביטרל עם 5 נסיונות הזרעה. כעת אני מתחילה טיפול IVF קצר עם דקפפטיל, גונאל ואוביטרל, אך עדיין יש לי הרגשה שיש משמעות רבה לעובי הרירית בקליטה, וכי אולי יהיה יעיל יותר קודם לטפל בה ואז לנסות טיפולי הפרייה. עד כה גם העלאת מינון תומכי הרירית לא עזרו. מה עלי לעשות? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לי לעבור?

16/08/2014 | 15:05 | מאת: פרופ' שחר קול

היסטרוסקופיה?

16/08/2014 | 17:31 | מאת: עמית

עשיתי היסטרו- סלפינגוגרפיה. האם יש צורך גם בהיסטרוסקופיה? איזה מידע נוסף ניתן לדעת באמצעות בדיקה זו שקודמתה לא נתנה? כמו כן, האם יש צורך בלקיחת פרוגינובה ודומיו במקביל לטיפול שאני כבר מקבלת? אציין שהגבתי טוב יותר לפרוגינובה מאשר לאסטרופם.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית