הריון ופרוגסטרון

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

28/07/2014 | 10:01 | מאת: א

אחרי טיפול IVF נכנסתי להריון. אך לצערי אין דופק לעובר משבוע 10. האם הסיבה להפלה יכולה להיות בין היתר קשורה לעובדה שהפסקתי את התמיכה להריון - פרוגסטרון אנדומטרין בשבוע 5 להריון? לצערי הרב בעבר עברתי גרידה ויש לי רירית דקה. האם יכול להיות שנוצר חוסר איזון הורמונלי וכתוצאה מכך נגרמה ההפלה? תודה על התשובה

29/07/2014 | 10:42 | מאת: פרופ' שחר קול

לא. אין קשר בין הפסקת הפרוגסטרון בשבוע 5 לבין הפסקת דופק העובר בשבוע 10. סביר כי הרקע להפלה הוא עובר לא תקין.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית