הפריה אצל חולי אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/07/2014 | 14:44 | מאת: הדר

שלום, אני בת 35 מנסה מזה שנתיים להכנס להריון ללא הצלחה. במהלך הבדיקות הסתבר כי אני סובלת מאנדומטריוזיס. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לפרוסקופיה להוצאת הנגעים. בניתוח התברר שהחצוצרות פגועות והסיכוי להכנס להריון באופן טבעי נמוך. ואכן עברה חצי שנה ללא הצלחה לעיבור. בלאת ברירה אני פונה לטיפול הפריה אך אני חוששת שהטיפולים יגבירו ויעודדו צמיחה של נגעי אנדומטריוזיס. הבנתי כי קיימת אלטרנטיבה של הפריה חוץ גופית טבעית. מה הסכנות שקיימות בטיפולי הפריה לחולות אנדומטריוזיס? והאם עדיף לחולות אנדומטריוזיס לפנות להפריה טבעית? תודה, הדר.

24/07/2014 | 08:50 | מאת: פרופ' שחר קול

לפי הספרות המדעית הסיכוי להריון בהפריה "טבעית" הוא קטן משמעותית בהשוואה להפריה "רגילה".

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית