סיכון במיקרומניפולציה icsi

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/07/2014 | 18:22 | מאת: חסוי

שלום רב, אני ואישתי בני שלושים. לאחר בדיקות מקיפות ורבות, נמצא כי לאישתי יש בעיות הורמונליות אשר גורמות לדימום מוקדם (ביצענו המון בדיקות שיצאו תקינות למשל היסטרוסקופיה, קולפוסקופיה ופאפ ועוד, ומכאן ההנחה שהבעיה אכן הורמונלית). כמו כן, נמצא כי לי יש בעיה במורפולוגיה (כל שאר הפרמטרים תקינים). המורפולוגיה נעה בין 5% תקין ו 10% borderline, לבין 0% תקין ו 1% borderline (שיטת קרוגר). בשתי בדיקות הזרע האחרונת שביצעתי נמצא כי מורפולוגית היו 0% ו 1% תאים תקינים. לכן, בעת שאיבת הביציות ומתן הזרע שלי באותו הרגע (שהיה תקין בכל הפרמטרים, חוץ ממורפולוגיה שלא נבדקה), הוחלט לבצע פעולת icsi שכן בדיקות הזרע האחרונת הראו מספר נמוך של תאים תקינים מורפולוגית. היום קראתי במאמר כי שיטת icsi מגדילה סיכויים למומים בעובר, ובעיה בכרומוזומים שעלולים להוביל לתסמונות קשות. אוסיף ואציין כי בתחילת התהליך ביצענו בדיקות גנטיות שיצאו גם הן תקינות (עדות מזרח ואשכנז). אין במשפחות היסטוריה של מומים בתינוקות או תסמונות קשות. האם עליי לדאוג? מה הסיכויים למומים בעובר / תינוק באחוזים? האם עלינו לנסות ולהמנע מפרודצורת icsi?

24/07/2014 | 08:58 | מאת: פרופ' שחר קול

הסיכון העודף לעומת האוכלוסייה הכללית הינו די קטן. כל החלטה להביא ילד לעולם היא הימור. זה נכון להריון טבעי, וכמובן גם להריון לאחר ICSI. אין דרך להבטיח בריאות מלאה ושלמה של הילוד. לכן, אם בני הזוג רוצים להשיג הריון, והדרך לשם מחייבת שימוש ב - ICSI, יש להבין שנוטלים סיכון והימור.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית