אי פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

22/07/2014 | 17:53 | מאת: לבנה

שלום, אני בת 41 בחורה בריאה, נשואה + 3 ילדים שנולדו בלידות רגילות ללא שום בעיה של פוריות. אני ובעלי מאד רוצים בילד נוסף ומזה כמעל שנה אנחנו בניסיונות אך ללא הועיל ואני אפרט: לאחר מס' חודשים של ניסיונות להיכנס להריון שלא צלחו, פנינו לרופא פרטי שאיתו ביצענו מעקב זקיקים עם הזרעות במשך כחצי שנה, ניסיונות אלו לא צלחו במהלך חודשים אלו ביצעתי בדיקות כגון: בדיקות דם, צילום רחם, היסטרוסקופייה,כל הבדיקות היו תקינות. לאחר מכן הפנה אותנו הרופא הפרטי לטיפולי פוריות דרך קופת החולים אצל מומחית בתחום הפוריות וקיבלנו אצלה טיפולי פוריות עם זריקות של מונופיור עברנו 3 מחזורי טיפול עם הפסקה של חודש בינהם ובחודש הפסקה ביצענו אוביטרל, אך גם פה לצערנו לא צלח העניין, בטיפולי פוריות הגענו עד למינון 200 מ"ג לזריקה, הטיפולים לא הגבירו את כמות הזקיקים ובכל מחזור היה זקיק וחצי במקרה הטוב, הרופאה המליצה לנו לנסות הפרייה חוץ גופית אבל אנחנו לא מעוניינים להגיע לשם. חזרנו אל הרופא הפרטי והוא דבר ראשון המליץ לנו להפסיק את הטיפולים ולקחת הפסקה של שלושה חודשים מכל העניין גם כדי להירגע וגם בכדי לתת לגוף ולשחלות להירגע מכל הטיפולים. שאלותיי: האם זה נכון לאור המצב וגילי לקחת את פסק הזמן הזה? האם היית מציע לי לעניין את הרופא בדרכים או רעיונות חדשים? מה אתה היית מציע לי לעשות? בתודה מראש, לבנה

24/07/2014 | 08:54 | מאת: פרופ' שחר קול

פסק זמן של חודש מספיק. אין דרכים טובות להתגבר על הירידה הטבעית בפוריות האישה עם הגיל. יש לקבוע העתודה השחלתית, ובהתאם לקבל הערכה מפוקחת לגבי הסיכויים להשיג הריון בדרכים השונות.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית