ספירת זרע נמוכה ווריקוצלה קל באשך שמאל

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

20/07/2014 | 09:18 | מאת: רותי

שלום אני ובעלי מנסים למעלה משנה להיכנס להריון. לפני כחודש עברנו את כל הבדיקות וגילינו לצערנו שלבעלי יש ספירת זרע נמוכה של 2.0 מיליון. מומחה פריון שלח את בעלה לבדיקות הורמונליות ולאלוטרסאונד אשכים. אתמול קיבלנו את התוצאות של שניהם: FSH=5.6 LH-9.1 PROLACTIN=517 TESTOSTERON TOTAL= 16.8 ובדיקת האולטרסאונד: שני אשכים בעלי מבנה וגודל תקינים. האפידידימוס מימין ומשמאל הודגם תקין. לא הודגם נוזל הכמות חריגה בשק האשכים. הודגם ווריקוצלה קל משמאל. בבדיקת דופלר צבע זרימת דם תקינה. מה הצעד הבא? האם הבדיקות תקינות? האם התשובות מראות כי יש להתחיל טיפולי פוריות?

21/07/2014 | 07:04 | מאת: פרופ' שחר קול

בהנחה שבדיקת זרע חוזרת נתנה תוצאות דומות, יש לשקול המשך על בסיס הפריה חוץ גופית.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית