פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

15/04/2014 | 10:32 | מאת: ענת

פרופ' שלום, אני בת 29, אני בעלת שחלות פוליציסטיות ולבעלי יש בעיה בריכוז הזרע (יתר פרמטרים של הזרע תקינים). ביום שישי האחרון (11.4) עברתי שאיבת ביציות בפעם הראשונה (לאחר טיפול בגונל אף, צטטרוטייד ודקאפפטיל), נשאבו 43 ביציות מתוכן נאמר לי ש38 היו בשלות והיו רק 24 הפריות (ההפריות נעשו בשיטת icsi) ביום ראשון (13.4) הגעתי להחזרה ונאמר לי שהעוברים לא מתחלקים כ"כ טוב וכי מחזירים לי כעת 2 שדווקא הם כן יפים. השאלה שלי האם אחוז ההפריות וטיבן מצביע על בעיה נוספת של איכות ביציות ירודה או שזו יכולה להיות תוצאה של השיטה בה בוצעה ההפריה? האם יש דרך לאבחן ולבדוק זאת? לא יודעת אם זה חשוב, אך למעט השחלות הפוליצסטיות אצלי, הפרופיל ההומונלי תקין לחלוטין כולל ערכי fsh. מאז יום ראשון אני מאוד מאוכזבת ומרגישה שעשיתי כ"כ הרבה מאמצים ושרוב הסיכויים שהיו לחינם.. אשמח לקבל את תשובתך, המון תודה מראש ושהיה חג שמח!

15/04/2014 | 16:06 | מאת: פרופ' שחר קול

כיוון שהחזירו עוברים "יפים" יש סיכוי להריון. אם לא יושג - יש לשאוף לגירוי מתון יותר שייתן 8 - 12 ביציות בלבד. איכות ביציות ירודה אינה תלויה בשיטת ההפריה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית