השפעת הריון על TSH, FT4, GLUCOSE

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/12/2016 | 15:20 | מאת: אני

מאוד שמנה. נשלחתי לבדיקת TSH יצא 2.98 mlu/l (ערך תקין 0.5-4.8) לאחר כ 5 ימים גיליתי שאני בתחילת הריון ונשלחתי שוב לבדיקת TSH כחלק מבדיקות הריון צעיר יצא 3.93. האם כזה שינוי בתוך תווך זמן של 5 ימים הוא תקין? כנראה הבדיקה השניה היתה בשבוע 5 ו 2 ימים, ואילו הבדיקה הראשונה ב 4 שבועות ו 5 ימים. FT4 נעשה בשבוע 5 + 2 ימים ויצא 8.1 שזה מתחת לנורמה (10.3-19.7)מה עושים עם זה? Glucose 113 (תווך עליון זה 100), כמה ימים קודם HBA1C 5.3 האם זה אומר שאני סכרתית?

שלום לך קודם כל, יש שונות בין בדיקות שמבוצעות אפילו באותו יום שנית, תתכן עליה ברמת TSH עם התקדמות ההריון לגבי הסוכר- 113 בהריון דורש התייחסות דחופה מציעה לך להגיע לאנדוקרינולוג/מרפאת סוכרת ודיאטנית בהקדם בהצלחה

19/12/2016 | 21:55 | מאת: אני

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת