חשד רב למחלה הנדירה - אקרומגליה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/12/2016 | 17:42 | מאת: רוית

שלום רב, אני בת 43 ונמצאת כרגע בטיפולי פוריות מתקדמים (IVF) בבדיקת IGF-1, לאחר חשד של רופא אף-אוזן-גרון, נתקבל הערך הגבוה מאוד, 874! נטלתי 450 יח' של ההורמון גונאל F, לפני הבדיקה ואני מעוניינת לדעת אם הוא עלול להטות את הערך שנתקבל. בעתיד הקרוב מאוד אעבור MRI מכוון להיפופיזה וגם בדיקת העמסת סוכר. אילו עוד תרחישים יכולים להיות לתוצאה גבוהה כ"כ, מלבד האקרומגליה? האם נכון לבצע שאיבת ביציות אך לא להחזיר עוברים על מנת לא להיקלע להיריון בעודי מנסה לשלול אקרומגליה? האם נכון המידע האינטרנטי שבו נאמר שהטיפול היעיל ביותר הוא ניתוח, או שגם טיפול תרופתי עשוי לסייע. (כדורים/זריקות). אני מבוהלת למדי, ופוחדת לאבד זמן יקר בטיפולי הפוריות נוכח הבעיה החדשה שצצה. אודה לך על כל פיסת מידע או ייעוץ שתוכלי להעניק לי, משום שאיני מצויה בתחום האנדוקריני כלל. תודה רבה!

רוית שלום לא אמורה להיות השפעה של הטיפולים אבל כדאי לברר עם רופא נשים ו/או בפורום רוקחות. הייתי מציעה לך בחום להמתין לסיום הבירור לפני שאת ממשיכה בטיפולי פריון בהצלחה

08/12/2016 | 19:24 | מאת: רוית

האם IGF-1 גבוה מעיד אך ורק על אקרומגליה או שיש אופציות נוספות?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת