חשש לסוכרת?כולסטרול גבוה 262 כולסטרול ldl calc154

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/12/2016 | 10:07 | מאת: אריאלה

בת 81, מסתם מיטראלי מלאכותי מאז 2001, בגלל פגיעה במסתם הזה בילדות אחרי סקרלטינה. קוצב לב מזה 7 שנים, צריבה של av בגלל פרפורי פרוזדורים שאי אפשר היה להתגבר עליהם. לא פעילה גופנית בגלל שבר כפול בקרסול שהיה לפני שנים רבות, ופגע ביכולת שלי להליכה של יותר מרבע שעה. כולסטרול גבוה מדי,(גם הטוב גבוה!)ועכשיו הסכמתי לקבל סטטינים. בעבר קיבלתי ואחר כך לא היה צורך. לפני כשנה היה לחץ דם גבוה, מקבלת valsartan hydro 80, לחץ הדם בסדר עכשיו. מקבלת קומדין, כמובן, אלטרוקסין 100 שישה ימים בשבוע. בלוטה מאוזנת. בדיקות הדם האחרות בסדר. בבדיקה דם האחרונה היה ערך הגלוקוז 106. בדרך כלל בעבר זה היה 98 או 100. האם יש חשש לסוכרת? הבדיקה הבאה נקבעה בעוד שישה שבועות מעכשיו. מה חשוב לעשות, או לא לעשות? לאחי הצעיר יש סוכרת שהתגלתה אצלו קצת לפני גיל 60. לסבא שלי הייתה סוכרת. אמא שלי חיתה עד גיל 100... תודה!

אריאלה שלום מדובר בטרום סוכרת מציעה לך לפנות לתזונאית ולנסות לעשות פעילות גופנית כמה שאפשרי, אולי שחיה או רכיבה.. בכל מקרה ערך כזה בגיל 81 זה לא נורא בכלל. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת