כל הבדיקות תקינות אך עדיין טוסטסטרון נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/10/2016 | 14:49 | מאת: רוני

לום רב, בן 46 , טוסטסטרון 7.3 , MRI מוח תקין ,אשכים תקינים, כל שאר הבדיקות ההורמנליות תקינות. שאלתי היא על הורמון LH שמגרה את האשכים לייצר טוסטסטרון: בבדיקה יצא לי ערך LH תקין (אמצע הסקלה בבדיקה) אך עדיין טוסטסטרון נמוך. האם בדיקת LH מהימנה מספיק ? אני חושב שקראתי פעם שרמה תקינה של הורמון LH אינה אומרת שההורמון עצמו תקין ויש בדיקות נוספות (אני חושב של LH1 LH2 ??? ) שבודקות גם את תקינות ההורמון ? תוכלי לשתף אותי בידיעותייך בנושא ? לתשובתך אודה תודה.

רוני שלום קרוב לוודאי שאתה סובל מירידה בטסטוסטרון משנית לירידה יחסית ב LH שמופרש מההיפופיזה. לרוב אין צורך בבדיקות נוספות מציעה שתגיע לאנדוקרינולוןג כל טוב

28/10/2016 | 11:24 | מאת: רוני

העניין הוא שיש לי אותו ערך של טסטוסטרון נמוך כבר 8 שנים ללא ירידה, רק שהוא נמוך: 7.3.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת