טסטוסטרון בגבר בן 45

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/09/2016 | 12:52 | מאת: אייל

שלום אני בן 45. לפני כ 4 שנים החלו כאבי בטן ושלשולים מעת לעת בעקבות זיהום בבטן ( שיגלה ). מאז כבר 4 שנים סובל מהבטן ואובחן 1. קרוהן יחסית קל במעי דק אבל לא מטופל בכדורים כאלה 2. IBS משמעותי שהופיע בעקבות הזיהום. בעקבות זה ירדתי במשקל משמעותית מאוד ב 3 שנים ממשקל 60 קילו על גובה 1.78 למשקל 51 קילו כיום ונמצא ב BMI של 16.1. כמו כן הורדתי הרבה מאוד מאכלים שגרמו לרגישות והפסקתי כמעט לגמרי פירות וירקות והדיאטה לא מאוזנת וחסרים בה ויטמינים ומינרלים. רק באחרונה מתחיל בהדרגה דיאטה מתאימה ולייצב את המשקל ולעלות בהדרגה. רוב בדיקות הדם תקינות פרט לקצת אנמיה 12.4 ובעבר היה 14.5 כל היתר תקין. בוצעה השבוע בדיקת טסטוסטרון שיצא ברמה של 9 NMOL/L ולפני 3 חודשים היה 9.6. בוצע בגלל המצב ובגלל תחושה של תשישות ועייפות בשרירים. התוצאה משקפת ירידה חדה מאוד לעומת בדיקת טסטוסטרון שבוצעה לפני 5 שנים ( בתקופה קצרה של ירידה בחשק ) שהיתה 18.2 NMOL רציתי לדעת 1. האם תת תזונה ומשקל חסר יכולים לגרום לירידת הטסטוסטרון כה משמעותית מ 18 ל 9 בכ 5 שנים? 2. במידה והסיבה היא תת תזונה האם כשאעלה במשקל ובמצב התזונתי הטסטוסטרון צפוי לעלות? 3. האם כשיעלה הטסטוסטרון אני צפוי להרגיש גם עם יותר אנרגיה וגם יותר חשק? תודה רבה

אייל שלום לא ניתן לשלול קשר בהחלט אמור להיות שיפור בהרגשתך הכללית עם עליית רמת הטסטוסטרון כדאי להרחיב בירור. מציעה להגיע לאנדוקרינולוג

30/09/2016 | 16:36 | מאת: אייל

תודה רבה. אם יורשה לי. לא הבנתי האם יכול להיות שהסיבה לירידת הטסטוסטרון היא התת משקל ותזונה? סביר להניח שרוב הסיכוי זאת הסיבה? תודה רבה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת