האם טסטוסטרון נמוך יכול להיות תוצאה של תרופות?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/09/2016 | 16:37 | מאת: נפתלי

שלום האם טסטוטסטרון נמוך עלול להיגרם כתוצאה מתרופות כלשהן? למשל ידוע שתרופות ממשפחת ה-SSRI פוגעות בתפקוד/חשק המיני. האם הן מורידות את רמות הטסטוסטרון או שמסיבה אחרת נפגע התפקוד המיני? במידה וזה אכן גורם לירידה בהורמון, האם יכול להיות מצב שבגלל שימוש ב SSRI רמות הטסטוסטרון לא יעלו אף כשמקבלים טיפול בהורמון תחליפי? תודה

נפתלי שלום תרופות שונות כמו אנדרוקור עלולות/עשויות הלוריד רמת הטסטוסטרון אך אל תרופות ממשפחת SSRI כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת