בן 18 עם כאבי רגליים וחשד להיפוטרואיזם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/09/2016 | 13:53 | מאת: אנונימי

שלום לדר נירית בני בן 18 ומזה כ18 חודש סובל מדלקת בעקבים שממש כואבות ומפריעות לו לעמידה וגם להליכה מתונה. הוא הפסיק כל פעילות שמפעילה לחץ על האזור ונמצא באין סוף אימוני פיזיוטרפיה וברורים אורטופדיים. כולל מיפוי עצמות, אולטראסאונד ואף MRI גב תחתון. וגם נשללו מחלות ראמטולוגיות. לאחרונה גיליתי בחיפושים בחול שתופעה של דלקת ב Facia יכולה להיות קשורה לתת פעילות בלוטת התריס. ואכן הסתכלתי בבדיקות שבני ביצע ואכן ב ינואר השנה ה TSH שלו היה 7.02 וה ft4 19.7 בבדיקה נוספת ביוני ה tsh 6.65 ft4 - 19.7 thyroid peroxidase ab 23.6 בנוסף מבחינת סימפטומים מחשידיםרגיש מאוד לקור וקר לו תמיד גם בימים חמים. אציין שגם אני וגם אחי וגם אימי עם הסטוריה של בלוטת תריס ואלטרוקסן תקופה ארוכה כבר, אודה לך מאוד אם תחווי דעה כי אני שומע כל מיני דעות על העיניין . הכאב הנמשך הזה מאוד מדכדך אותו ומפריע לו להתפתח בשרות הצבאי שלו לכוונים אליהם רצה ללכת

שלום לך אני בספק אם עליה כה קלה ברמת ה TSH היא אכן משמעותית וגורמת לתסמינים שציינת. למעשה זה די בלתי סביר. מציעה לשקול רפואה משלימה. כל טוב והחלמה מהירה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת