שאלות על ויטמין D נמוך - נטילת טיפות וחשיפה לשמש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/08/2016 | 17:50 | מאת: עופר

שלום, לאחר בדיקה התגלה אצלי חוסר ויטמין D: 49 nmol/L הטווח הנורמאלי לפי הכללית הוא 75-250. מאז הבדיקה עברו 3 חודשים שבהן לקחתי טיפות (3000 יחב"ל ליום). בנוסף בשבוע האחרון אני נחשף כולי לשמש (שוכב עם מכנס קצר ובלי חולצה) במשך 5-6 דקות כדי לקבל עוד ובצורה טבעית. השאלות שלי הן: - כיצד לקחת את הטיפות? מתחת ללשון? יחד עם אוכל? - כעבור כמה זמן מהבדיקה הקודמת כדאי לעשות בדיקת דם נוספת? - האם ההיחשפות לשמש טובה (5 דקות ביום)? האם אני מקבל יותר מדי ויטמין D עם הטיפות והחשיפת לשמש גם יחד? תודה רבה! עופר

עופר שלום את הטיפות של ויטמין D מומלץ ליטול על גבי פרוסת לחם, רצוי בסמוך לארוחה שומנית אך אפשר בכל שעות היום בדיקה חוזרת יש לבצע לאחר 3-6 חודשים היחשפות קצרה לשמש שלא בשעות המסוכנות היא טובה, קשה עד כמעט בלתי אפשרי להגיע להרעלה של ויטמין D

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת