בלוטת אדרנל פתאום תקינה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/07/2016 | 08:53 | מאת: מאיה

היי, לפני כשנה וחצי ילדתי את ביתי הבכורה. במהלך ההריון הייתי מאושפזת בשל היפוקלמיה קשה בשילוב עם קורטיזול נמוך,גם בבדיקת גירוי וגם קורטיזול חופשי בדם. עד לפני כשבוע קיבלתי פרדניזון 5 מ"ג ביום(יש לציין שהמשיכו במתן הסטרואידים ללא מעקב בדיקות דם או רופא אנדוקרינולוג). במקביל כל השנה וחצי האחרונות היו מלוות בהתקפי בחילות הקאות ושלשולים וכאבי שרירים חזקים שמביאים למחסור בשינה גם כשאני עייפה אני לא מצליחה לישון. לאחר אירוע של התעלפות,הפרעת קצב ודופק גבוה במנוחה הוחלט לחזור על בדיקות דם (לראשונה מזה כשנה וחצי) יש לציין כי בהערות לבדיקות הדם נכתב כי הדם המוליטי. רמות האשלגן היו תקינות (צויינה הערה לבדיקה כי הדם המוליטי וייתכן כי התוצאות אינן מדוייקות), גם הקורטיזול שנלקח- 324 nmol/L בשעה 8 בבוקר (אני לא יודעת אם חשוב לציין שישנתי שעה וחצי בלילה) הבדיקות שיצאו לא תקינות הן- לימפוצטים 19.3 ,ALK. PHOSPHATASE 116 , כולסטרול HDL נמוך ו LDL גבוה ובשתן SPECIFIC GRAV-U STRI גבוה מהנורמה. לאן מתקדמים מכאן? האם העובדה שהקורטיזול תקין אומר באופן חד משמעי שלא מדובר בבלוטת האדרנל? בבדיקת MRI נצפתה היפופיזה היפרדנסית. אשמח לעזרה.

מאיה שלום אין כל ערך לרמת קורטיזול תחת טיפול בפרדניזון. אני מציעה להגיע להערכה מסודרת אצל אנדוקרינולוג. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת