תוצאות בדיקה ציטולוגית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/07/2016 | 12:49 | מאת: מירב

שלום ד"ר, אשמח מאוד לדעת מה עושים מכאן - ומה זה אומר: "בניקור חוזר שבוצע באונה השמאלית בהנחיית סונר התקבל קולואיד חופשי דליל וצמיג, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים חלקם בסידור סולידי ופסאודופפילארי, בחלקם התבהרויות של הגרעינים ו grooves, בתאים בודדים נראו גרעינונים שמזכירים גרעינונים מדומים. כמו כן מעט קבוצות של פוליקולים שלמים קטנים ובינוניים, לימפוציטים הרוסים ותאי ענק מקובי גרעינים. לא ניתן להבדיל בין תהליך היפרפלסטי לניאופלסטי ומומלץ המשך בירור קבוצה 4. המון תודה, מירב

מירב שלום מציעה להגיע לאנדוקרינולוג. בעקרון ניתן לבחור בניתוח לכריתת חלק מבלוטת התריס או ביצוע בדיקה חדשנית ויקרה בשם AFIRMA שעשויה להבחין בין ממצא שפיר לממאיר. כל טוב ובהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת