תוצאות בדיקת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/07/2016 | 12:39 | מאת: גיל

לד"ר אבירן-ברק, בבדיקת CT התגלה אצלי ממצא מקרי של הסתיידות שבקצה השמאלי של בלוטת התריס. בבדיקת אולטראסאונד, התקבלה התוצאה הבאה: בלוטת התריס בגודל תקין. ללא עדות לזרימת דם מוגברת. איסטמוס בגודל תקין. אונה ימין:13X23X52 ממ,הודגמו ציסטות בודדות בקוטר עד,2 ממ. אונה שמאל:18X27X64 ממ,בחלק התחתון מודגם קשר בגודל 14X20X20 ממ.מרקמו הטרוגני בעל גבולות לובולריים ומעט היפואקואיים. מודגמת הסתיידות פרפריאלית גסה. בצוואר דוצ נצפו קשריות לימפה מוגדלות גודלן עד- 15X7 ממ מימין גודלן עד- 16X7 ממ משמאל במראה סונוגרפי תקין. מה משמעות הדברים מבחינה אנדוקרינית? מה יכולים להיות בירורי המשך אפשריים מנקודה זו? אילו בירורים/בדיקות נערכים במצב זה?

גיל שלום קרוב לוודאי שתזדקק לביופסיה/ניקור מהקשר באונה השמאלית לצורך בירור היסטולוגי. מציעה להגיע לאנדוקרינולוג. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת