מספר שאלות על T נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/07/2016 | 09:55 | מאת: רוני

היי ד"ר, גבר בריא בן 46 : עם T נמוך (7.5) אך ללא כל ירידה בחשק המיני או בעיות זיקפה. קראתי מאמרי חו"ל בהם מספר רופאים חושבים שבמקרה כזה בדיקת ה T לא מייצגת T נמוך אפילו אם התוצאה היא T נמוך. מה האסכולה הרפואית בארץ חושבת על זה ? רציתי לשאול על בדיקת FSH : בודקים אותה בבוקר יחד עם בדיקת T, אבל אני חושב שבדיקה מדויקת יותר צריכה להיות : FSH צריכה להיבדק לפני השינה בלילה (כי המוח מפריש את ההורמון בלילה כפקודה לאשכים לייצר T) ו - T מייד בבוקר , זה נכון ? תודה.

רוני שלום בעקרון אם הטסטוסטרון טוטל תקין ואין סימפטומים, כדאי לבדוק רמת טסטוסטרון חופשי ורמת FSH נלקחת גם היא בבוקר כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת