בדיקות דם עם שונות רבה בתוך שלושה שבועות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/06/2016 | 06:42 | מאת: שרל

שלום, בן 35, בריא בדרכ (היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס). בבדיקת דם קיבלתי ערכי tsh קטנים משמעותית מהנורמה (פחות מ0.03 כשהמינימום בנורמה של מכבי זה 0.5), ft4 בטווח עליון של הנורמה (17.7 pmol/l), וגם ft3 בנורמה (6.44 pmol/l). בבדיקה נוספת לאחר כשלושה שבועות הtsh גבוה מהמצופה(66.29 כשמקסימום הנורמה היא 4.8 mlu/l) , וגם שינוי קיצוני בft4 שהפעם נמוך מהנורמה (5.7 pmol/l כשהנורמה המינימלית היא 10.3). הפעם נבדק ערך thyroid peroxidase Ab ונמצא גדול מ1000 IU/ml. מה המשמעות של הנל? אשמח לדעת אם יש משהו שעליי לעשות לפי ניסיונך. תודה

שלום רב ייתכן ועברת דלקת של בלוטת התריס. ממליצה להגיע לרופא המטפל. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת