הפסקה בנטילת אלטרוקסין?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/06/2016 | 14:32 | מאת: אריאלה

שלום רב, ברור שזו שאלה לרופא המשפחה. חבל שהיחסים ביני ובינו לא כל כך מעוררי אמון, מצדי בוודאי - כתוצאה מיחסו המזלזל או המבטל כלפי. (ואני לא לבד במרפאנ הזאת בעניין זה). לא משנה. אצטרך להתמודד אתו והתור שלי אצלו הוא ביום שלישי הקרוב. בינתיים, נראה לי שעלי לא לקחת אלטרוקסין 100 מדי יום, כפי שהוא החליט שעלי לעשות. שנים אני מטופלת באלטרוקסין והשיא היה כשקיבלתי פרוקור. מזה שש שנים לא צריך פרוקור: הושתל קוצב לב, נצרב מוד AV בלב לפני חמש וחצי שנים, וזהו. אם יש פרפור - אני לא מרגישה, אולי טיפונת לפעמים, ושריר הלב לא מושפע ממנו. בבדיקת דם השבוע הגיע ערך TH ל- 0.27. אמרתי לרופא המשפחה לפני חצי שנה בערך, או משהו דומה, שאולי כדאי לא לקחת אלטרוקסין 100 יום יום, כבר אז היה שיפור בערכי TH. הוא לא הסכים אתי. מה אני עושה עכשיו? יומיים לא לקחתי. התעוררו בעיות בלחץ הדם אצלי לפני כמה חודשים, דבר שכמעט לא קרה לי בעבר, היה משהו היה לפני שנתיים, טיפול בכדורים לזמן קצר - והכל הסתדר. פניתי לרופא מומחה ללחץ דם ואני במעקב לפי התרופות שנתן לי והוריד מהמינון במשך המעקב. נראה לי שיש קשר בין פעילות מוגברת של בלוטת התריס ולחץ דם שעלה. יכול להיות? יש לי תופעות של הזעה במשך היום בבית כשהמזגן עובד (לא חזק מאוד, לא צריך בירושלים), חולשה, עייפות. אני לא יודעת מה גורם למה ומה מפריע למה. הרופא המומחה הפרופ' מוטי רביד כנראה בחו"ל עכשיו, כי הקשר הטלפוני שקיימנו מזה חודשיים לא פועל. כן, יש לי מסתם מיטרלי תותב בלב מאז 2001. כן, אני מקבלת קומדין. כן, אני בודקת מדי פעם מה מצד דילול הדם. אה, כן, לא כל כך נעים להיזכר אבל אני בת 81 או-טו-טו! טוב, אין אדם מושלם, נכון? תודה! כן, ואני עדיין עובדת בעיקר מהבית: סופרת, עורכת, מו"ל בדפוס ובדיגיטלי.

אריאלה שלום יישר כוח שאת עובדת ופעילה, זה חשוב! לגבי כל השאר, קצת קשה לי להבין את סדר הדברים ואני מציעה לפנות לרופא אנדוקרינולוג או רופא משפחה שאת כן סומכת עליו. ולא יקרה כלום אם לא תקחי אלטרוקסין כמה ימים.בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת