קשר סולידי בבלוטת המגן - בהמשך להודעתי הקודמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/11/2015 | 14:03 | מאת: יעל

ד"ר נכבדה, רציתי להביא לידיעתך כי לפני 24 שנה היה לי סרטן שד 0.8 מ"מ (שלא עבר לבלוטות) וכן לדודתי היה סרטן בלוטת המגן האם יש קשר לשד? האם סרטן בלוטת המגן תורשתי? והאם לאור עובדות אלו למרות שגודל הקשרית 0.45 מ"מ כן כדאי לבדוק אותה ולא להמתין . שוב תודה מראש

יעל שלום חסרים לי כמה פרטים רפוריים אבל לרוב לא שולחים לדיקור קשר כה קטן אלא אם יש ממאירות תירואיד במשפחה או שאת עצמך נחשפת לקרינה, למשל בעקבות הוצאת הגידול מהשד ועוד. כיוון שלדודתך היה סרטן תירואיד, ייתכן וכדאי לבדוק את הקשרית שלך, אם כי חשוב מאד גם להשוות לבדיקות הקודמות. ממליצה לך לפנות לאנדוקרינולוג בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת