שאלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/11/2015 | 18:04 | מאת: שירה

שלום. אמי בת 83.לפני כחצי שנה תוך אשפוז בבית החולים נלקחה לה בדיקת דם.רמת הסידן הייתה 10.63.נלחה רמת pth והתוצעה הייתה 9.9.(בתשובה צויין שהנורמה עד 6.3). כעבור חודש נלקחה בדיקת דם בקופת חולים ותוצאת הסידן הייתה 10.42 ובדיקה לpth1-84 הייתה תקינה 30 pg/ml בחודש יולי נעשתה בדיקת אולטראסאונד צוואר בה בלוטת פרותאירואיד לא הודגמה,בבלוטת תאירואיד הודגמו מס' נודלים בשתי העונות,הנודל הגדול ביותר היה כ1-2 ס"ם ,קרוב לוודאי קלואידים,זרימת הדם תקינה. היום אמי עשתה בדיקת דם ולפיה: pth 1-84 :41.50 pg/ml vitamin d 25-oh :17.80 mg/ml esr 34 mm/hour crp 6.2 mg/l סידן 9.93 mg/dl tsh 1.07 t3 5.03 pmol/l t4 11.7 phosphorus 3.62 mchc 31.5 g/dl monocytes 9.5 % שאלה: האם רמה גבוהה של הורמון פרותאירואיד יכולה להגרם במקרה של אמי מרמת ויטמין די או שיש מקום לחשוד בגידול? תודה

שירה שלום קשה לי לענות לך על השאלה אבל סביר להניח שלא מדובר בממצא מדאיג. מציעה לפנות ליעוץ מסודר. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת