תת פעילות בלוטת התריס בהריון ומינון אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/10/2015 | 18:33 | מאת: יעל

שלום רב, אני כרגע בהריון, שבוע 8. מינון האלטרוקסין שלי לא בהריון היה 550 מק"ג שבועי. המינון בהריון הקודם היה 650 מק"ג שבועי, והאינדיקרינולוגית שלי אמרה שברגע שאכנס להריון אעלה ב100 מק"ג אוטומטית, ואז נעשה בדיקות ונעקוב. ב17.9, שבוע 5 להריון, עם 550 מק"ג הTSH היה 2.74. לאחר בדיקה זו העלתי ל650 שבועי. היום 10.8., שבוע 8, לאחר העלאה של 100 מק"ג במינון התוצאה עומדת על 2.53. אמנם עברו 3 שבועות ולא חודש, אבל האם זו אינדיקציה שצריך להעלות את המינון עוד? ואם עוד - בכמה? 50 ? יש לציין כי במקביל יש לי מחסור בברזל ואנמיה קלה, שתטופל על ידי תוספת ברזל. אני מקווה להצליח לתפוס את האינדיקרינולוגית שלי שבוע הבא (תוצאות הבדיקות הגיעו רק עכשיו), ועד אז אשמח לעצה. המון תודה! יעל

יעל שלום מה שלא תעשי עד שבוע הבא, אינו קריטי, לכאן או לכאן אפשר להעלות עוד מעט את המינון כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת