ערכי בלוטת התריס בהריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/08/2015 | 13:45 | מאת: ליאת 12

שלום וברכה, אני בת 28, בשבוע 29+6 של הריוני הראשון. לפני קצת יותר משנה אובחנה אצלי תירואידטיס תת חריפה, שהותירה אותי עם תת פעילות קלה של הבלוטה. מאז תחילת ההריון אני מטופלת תרופתית ב- 50 מ"ג סינתרואיד ליום, ומאוזנת. בבדיקת הדם האחרונה התקבלו הערכים הבאים: TSH= 1.33 (ערכי ייחוס: 0.5-4.8) T4= 14.8 (ערכי ייחוס: 10.3-19.7) T3= 3.09 (ערכי ייחוס: 3.5-6.5) - מתחת לנורמה. רציתי לשאול- מה המשמעות של הירידה ב- T3 ? האם לא מחייב שתהיה מלווה בעלייה ב- TSH- שבו דווקא חלה ירידה קלה לאחרונה? והאם זהו ביטוי מסויים של תת פעילות? האם הדבר דורש התייחסות דחופה? אני מעט דואגת ואוכל לראות את הרופא רק בעוד שבוע, במקרה הטוב. אשמח לעזרתכם! בתודה גדולה, ליאת.

ליאת שלום אין סיבה לדאגה רמת ה T3 לא משמעותית כאן וייתכן והירידה נובעת מהטיפול שהוא בעצם T4 כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת