TSH גבוה בהריון!

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/08/2015 | 19:59 | מאת: עפר

שלום, יש לי תת-פעילות של בלוטת התריס ומטופלת ב550 מק"ג/שבוע יוטירוקס. הייתי ללא סימפטומים אבל בגלל הרצון להכנס להריון, האנדוקרינולוגית המליצה על יוטירוקס. לאחר שנתיים של טיפולים, נכנסתי להריון. ה- TSH במהלך הטיפולים סבב סביב 2.5 ומתחתיו, כפי שהומלץ. לאחר הכניסה להריון, הTSH עלה ל-3.6 ולכן הומלץ להעלות מינון יוטירוקס מ450 ל550. בדיקה מאתמול (שבוע 17, וכחמישה שבועות מהעלאת המינון) מראה כך: TSH 4.66 uIU/ml T4- FREE 1.1 ng/dL T3- FREE 2.7 pg/mL האם יש צורך להגיע בדחיפות לייעוץ אצל האנדו', או שניתן לחכות לתור שנקבע מראש לסוף אוקטובר? תודה מראש על התשובה!

עפר שלום ומזל טוב בהחלט ניתן להמתין, יחד עם זאת כדאי גם להעלות מעט את המינון בינתים. גם רופא הנשים או המשפחה יוכל לעזור לך. כל טוב

29/08/2015 | 10:31 | מאת: עפר

אז פשוט להוסיף בעצמי (באישור רופא הנשים, אני מניחה) עוד, נגיד, 100 מק"ג לשבוע או משהו כזה...?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת