מחסור בויטמין d

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/08/2015 | 18:31 | מאת: יוני

היי , אני בן 25 ובשנה וחצי האחרונות הייתי חשוף מעט או לא בכלל לשמש עקב טיפול באקנה . לאחר הטיפול ביצעתי בדיקת דם למעקב של ויטמין d ויצא לי מדד של 7!! מה שכמובן נמוך מאוד ומסוכן רציתי לשאול על ההשפעות ארוכות הטווח והנזק שנגרם לי אולי מרמה ירודה כל כך של הויטמין לאורך תקופה זו והאם הוא הפיך ? , קראתי על אפשרות לנזק גם לעצמות וגם נזק ניורולוגי , או האם קבלת טיפול והסדרת רמת הויטמין בדם מתקנות את הנזק שאולי נגרם ? תודה מראש, יוני

יוני שלום ויטמין D חשוב בעיקר לבריאות העצם אך גם למחלות אחרות כמו מניעת סוגי סרטן שונים, סוכרת ועוד..ממליצה לפנות לרופא שלך לגבי המינון המומלץ של ויטמין D שכדאי שתיטול. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת