בירור היפראינסולינמיה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/08/2015 | 17:30 | מאת: חן

שלום, לאחר בדיקות דם הורמונליות נמצא אצלי היפראינסולינמיה. נשלחתי לרופא אנדוקרינולוג לבירור הורמונלי לזה ולהיפראנדרוגינמיה. הרופא הביא לי מרשם למשך 7 ימים לכדור אוטרוגסטן, ולאחר שבועיים לעשות בדיקת דם שעה אחרי הזרקת סינקטן. 1. אשמח לדעת איפה מזריקים את החומר? והאם צריך להיות בצום מלא לפני הזרקת החומר, ולפני בדיקות הדם (שעה אחרי). 2. הבדיקה הנ"ל ניתנה יותר עבור בעיות בווסת. לא נשלחתי לשום בירור לגבי ההיפראינסולינמיה-האם בדיקה זו בודקת גם בעיה זו? אני סובלת זמן רב מיובש חזק בפה- נשללה בעיה בבלוטות התריס/הרוק, וסכרת (בבדיקת דם רגילה). האם עליי לבקש בדיקה יותר מעמיקה כדי לשלול סכרת? או בדיקה נוספת לבירור האינסולין והיובש בפה? תודה מראש

חן שלום סינקטן (ACTH) מוזרק לוריד ואח"כ נלקחות מספר בדיקות דם עד שעה מההזרקה אין קשר בין זה לבירור אינסולינומה ואין צורך להיות בצום כל טוב

26/08/2015 | 19:33 | מאת: חן

תודה על התגובה, הרופא בהתחלה אמר שהזריקה בישבן. ז"א שניתן לעשות את זה גם ביד? ודבר שני, אשמח שתעני לי על השאלה השנייה- אני סובלת זמן רב מיובש חזק בפה- נשללה בעיה בבלוטות התריס/הרוק, וסכרת (בבדיקת דם רגילה). האם עליי לבקש בדיקה יותר מעמיקה כדי לשלול סכרת? או בדיקה נוספת לבירור האינסולין והיובש בפה? מה מומלץ? תודה מראש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת