פינסטריד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/07/2015 | 17:11 | מאת: גבריאל

ד"ר שלום, שאלה לגביי החומר הפעיל בפרופסיה (נגד התקרחות גברית). האם את מכירה הורמון בשם allopregnanolone? קראתי המון מחקרים של רופאים בארה"ב שאומרים שפינסטריד מעכב את ייצור ההורמון הזה שבין היתר אחראי על מתח נפשי והתמודדות עם לחץ. בבדיקה שערכתי מצאו אצלי ערך פרוגסטרון יחסית גבוה ולאחר שבדקתי ראיתי שallopregnanolone הוא נגזרת של הפרוגסטרון מה שאומר שהפרוגסטרון לא מומר כמו שצריך לallopregnanolone. הפורומים בארץ ובחו"ל מוצפים בגברים שסובלים מהתופעות לוואי של החומר הזה ונכון להיום אין בארץ אנדוקרינולג אחד שמבין בעיניין. האם תוכלי לעזור לנו? האם את מכירה רופא אחר אולי שיכול לעזור לנו? חשוב לציין שהמקרה מאוד חשוב מאחר ואין טיפול ומספיק יד בעיניין.. תודה מראש

גבריאל שלום הנושא אינו מוכר לי. כמו לכל תרופה, יש לפינסטריד הרבה תופעות לוואי. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת