טסטוסטרון ותפקודי כבד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/06/2015 | 21:11 | מאת: אנונימי

היי, אני בן 30, בריא בדרך כלל, וסובל מטסטוסטרון נמוך מהנורמה (7.3 בבדיקה אחרונה, נורמה 8.4-28.7). בעבר יש לי רקע של אנורקסיה וספורט אובססיבי. היום אני עדיין עושה ספורט אבל בגלל הטסטו' הנמוך לא מצליח לעשות יותר מ3 פעמים בשבוע במשך שעה וגם זה בקושי. הגוף פשוט לא מצליח להתאושש אחרי האימונים למרות שאני עושה אותם בעצימות מאוד נמוכה. היות והערכים של הטסטו' לא נמוכים בצורה קיצונית, הרופא טוען שזה נורמלי ולא מצריך התערבות מיוחדת אבל אני כמובן חולק עליו. במקביל - תפקודי כבד גבוהים (42 GOT-AST לעומת נורמה 0-35) וכן 60 GPT-ALT (לעומת נורמה 0-45). לפי מה שקראתי זה נובע מהתפרקות של השרירים, מה שמסביר בצורה מדוייקת להפליא את התשישות שלי אחרי פעילות גופנית. גם פה הרופא טוען שזה נורמלי כי הערכים רק קצת גבוהים ולא בצורה קיצונית. לאחר שהתעקשתי קיבלתי טיפול של טסטומקס 50 מ"ג בג'ל, לוקח את זה כבר שנה אבל לא מרגיש שיפור באופן משמעותי וגם הערכים של הטסטו' לא עולים (לבחור בגילי אין סיבה שיהיה פחות מהנורמה בשום מצב). כמובן שזה משפיע גם על העייפות, התפקוד המיני וכו' וכו'. מה עושים???? אני כבר אובד עצות... :(

שלום רב אני מציעה לפנות לאנדוקרינולוג לברר מדוע רמות הטסטוסטרון נמוכות ולשקול להעלות מינון של הג'ל או לעבור לתכשיר טסטוסטרון אחר (בזריקה). כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת