טעות באבחון?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/05/2015 | 22:12 | מאת: נופר

שלום, אובחנתי בשחלות פוליציסטיות ורציתי לדעת האם קיים סיכוי כלשהו שהאבחון שגוי ובעצם מדובר בקושינג? התחלתי לחשוד בזה לאחר שהווסת שלי הפסיקה גם כאשר לקחתי מס' סוגים שונים של טיפולי הורמונים וכמו כן הפרופיל ההורמונלי שלי תקין לחלוטין. מעבר לזה יש לי את רוב התסמינים של קושינג כמו: השמנת יתר כולל בין הכתפיים שכולם חושבים שזה פשוט כי אני לא יושבת ישר, העידר וסת, נשירת שיער ראש שלא מפסיקה ולעומת זאת שיעור יתר בפנים/בטן/חזה, אוסטאופורוזיס (לאחר בדיקה לצפיפות עצם כמובן),סימני מתיחה בכל הגוף, עייפות בלתי פוסקת,סחרחורות, בעיות שינה, דיכאון ובעיות קוגנטיביות שהובחנו כקשב וריכוז אבל אף תרופה לא עוזרת. מכיוון שאני לא מקבלת ווסת גם עם טיפול הורמונלי הופנתי לבדיקת קריוטיפ, האם יש אפשרות לזהות חשד לקושינג או כל דבר אחר שיכול להעיד על סימפטומים אלה?

נופר שלום יש חפיפה מסויימת בין המחלות והתסמינים. על מנת לשלול תסמונת קושינג יש סדרת בדיקות שיש לבדוק. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת