פרולקטין קצת גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/03/2015 | 15:49 | מאת: איילת

שלום רב, בתי בת 19.5 ונוטלת גלולות אסטרל מכיוון שיש לה אקנה בפנים והגלולות עוזרות לה. היא נוטלת את הגלולה קרוב לשנתיים. בבדיקת דם שבוצעה בכדי להיות במעקב נאמר לה שיש לה פרולקטין קצת גבוה 35. בבדיקה נוספת לאחר כשבועיים התוצאה היתה שונה והיתה 29 כלומר זה ירד. רציתי לדעת מה המשמעות של התוצאה מכיוון שהרופא הפנה אותה לאנדרולוג. האם זה מסוכן והאם יש מקום לדאגה??? תודה רבה, איילת

איילת שלום גלולות מעלות לעיתים קרובות את רמת הפרולקטין, שהוא הורמון ההנקה. אם אכן זהו המצב, אין בכך סיכון מיוחד. מאידך, חשוב לוודא שאין גורמים אחרים.כ"כ חשוב לוודא שהבדיקה בוצעה לאחר 3 שעות עירות. ממליצה לבקר אצל האנדוקרינולוג אך אין בכך דחיפות. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת