תוצאות חריגות בבדיקות הדם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/03/2015 | 21:05 | מאת: מור

שלום, עשיתי היום בדיקות בדיקות דם סטנדרטיות + מעקב מאנדוקרינולוגית (בקרה בגלל קישרית ,אין בעית תפקוד) בתוצאות יצא לי ערכים חריגים הבאים: C-CREACTIVE PROTEIN--------0.65 THYROGLOBULIN Ab ----64.8 ANTI THYROID PEROXID----65.1 (TSH-תקין) עוד אציין כי בימים האחרונים אני מרגישה כאב חד מקרין בבליעת רוק בסיבוב הפנים לשמאל .נבדקתי אצל רופא שיניים שלא מצא דבר וכך גם אצל א.א.ג+משטח תקין וגם US צוואר תקין לחלוטין כולל US בלוטות. אשמח לעצה האם יש קשר בין הדברים ומה זה בעצם אומר? לא בטוחה לאיזה רופא לפנות. תודה

מור שלום אין קשר בין הכאב לתוצאות הבדיקות. מציעה להתייעץ עם רופא המשפחה. כל טוב

06/03/2015 | 07:36 | מאת: מור

תודה ד"ר עבור התגובה המהירה. אשמח לדעת על מה כן מעידות החריגות בבדיקה האנדוקרינולוגית שהרי התוצאות גבוהות עד פי 2 מהסקאלה? בנוסף,האם בטוח שלא מדובר בדלקת בבלוטת התריס?התוצאה של בדיקת הדם הנוספת מעידה לפי האתר על קיומה של דלקת בגוף.ובשיטוט קצר ברשת מצאתי שיכול לאפיין את הדלקת הכאב שאני חשה בסיבוב הראש בבליעה. תודה מראש

מור שלום מדובר ברמה מעט מוגברת של נוגדנים כנגד הבלוטה. כל עוד TSH תקין זה חסר משמעות מיידית. TSH תקין גם די שולל דלקת בבלוטה. דלקת עלולה להיות בכל מקום בגוף. אם יש ספק, כדאי לחזור על הבדיקות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת