תנודות בערכים בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/03/2015 | 17:50 | מאת: ליאור

שלום רב, בשלוש השנים האחרונות אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, התחלתי עם מינון של יוטירוקס 50 בכל ימי השבוע, ובשנה האחרונה אני מאוזנת לאחר שהעלתי את המינון בהמלצת רופא המשפחה ל יוטירוקס 100 בכל ימי השבוע. לאורך כל השנה האחרונה הקפדתי לעשות בדיקה אחת ל 3 חד' ונשארתי מאוזנת תמיד סביב הערכים 0.29 , 0.44, 0.65 בשבועיים האחרונים התחילו תופעות לוואי של עצירות יומיומית . יש לציין שאין כל שינוי בהרגלי התזונה, אני מקפידה על סיבים תזונתיים ופעילות גופנית. תוצאות הבדיקה שעשיתי השבוע מראות כי הערך הנוכחי הוא 1.26 אני מבינה שזה תקני ושאני בטווח הנורמה, אך ממש מתקשה לקיים אורך חיים כפי שהייתי קודם מבלי לקבל אמצעים טבעיים לטיפול בעצירות כורנית. שאלתי היא : האם את ממליצה להעלות את המינון? ואם כן, בכמה? בשנה האחרונה חשתי מצוין סביב הערכים של 0.5 ואני רוצה להיות שוב בטווח הזה תודה רבה

ליאור שלום ערך של 1.26 הוא תקין ביותר, אבל אם את מעדיפה לשמור על ערכים נמוכים יותר (ולא מומלץ לרדת מתחת ל 0.5) עליך להעלות מעט את מינון התרופה. כל טוב

02/03/2015 | 12:07 | מאת: ליאור

אשמח לדעת בכמה עלי להעלות את המינון על מנת לחזור לערך 0.5 ולא לרדת מתחת כפי שאמרת אם אקח כדור נוסף של 100 ביום אחד כלומר: ממינון של 700 להעלות ל 800, זה הרבה, או שעדיף לקחת כדור נוסף של 50? תודה מראש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת