נפילה הורמונלית אצל צעיר לאחר דיאטה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

23/12/2014 | 00:26 | מאת: עידן

דוקטור שלום רב, אני בן 22, 1.76, שוקל 58 קילוגרם. במהלך שנה וחצי השלתי ממשקלי 15 קילוגרם. במהלך ארבעת החודשים האחרונים השלתי עוד 7 ק"ג נוספים. אני עוסק בספורט, אוכל הרבה חלבונים, שומנים בריאים מהצומח, מתסף במולטי ויטמין ואומגה 3 ומשתדל להמעיט בפחמימות. התפריט שלי דל יחסית בפחמימה על מנת לרדת באחוזי שומן באמצעות שריפת גופי קיטון, קיטוזיס. אני חש פחות בטוב בתקופה האחרונה, ירידה משמעותית בחשק המיני, ובחשק לצחוק בכלל, פניתי לרופא ובבדיקות יצא שהטוסטסטרון שלי (שבעבר לא היה גבוה אבל לפחות תקין) ירד ל3.9, הLH ל 1.1, והFREE ANDROGEN INDEX ל8.5, כל הערכים מתחת לנורמה. בנוסף אני מרגיש מעין "טיקים" באוזן ימין, תחושה מאוד מוזרה ולא נוחה, זה לא בדיוק כאב אלא משהו אחר ואני בטוח שזה מתקשר בצורה מסוימת. אני בטוח שאין תחליף לבדיקת אנדוקרינולוג, אך התורים ממש רחוקים ורציתי לשמוע חוות דעת על התוצאות הנוכחיות, או לפחות עצות בקשר למה לעשות בינתיים, אני בטוח שהתחושה באוזן גם קשורה לעניין איך שהוא. המון המון תודה, עידן !

עידן שלום אכן, לא ניתן לסייע לך בלי בדיקה מקיפה. אני מניחה שלירידה ברמת הטסטוסטרון יש קשר לדיאטה שלך ו/או לתוספים שאתה נוטל. יש להשלים בדיקות ואולי הדמיה על מנת לקבל תמונה שלמה. אין לי מושג לגבי האוזן וכדאי להיבדק גם ע"י רופא א.א.ג. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת