עליה ברמות ה-TSH

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/12/2014 | 02:23 | מאת: פזית

שלום רב, אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס. לאחר מינון קבוע של יום 100 מג' ויום 50 מג' ובעקבות עליית ערכי ה-TSH שונה המינון ל-5 ימים 100 מג' ויומיים 50 מג'. לאחר מס' חודשים של נטילת המינון החדש עלו ערכי ה-TSH מ-3.94 ל-4.38. האם עליי שוב לשנות מינון? האם יש טיפול אחר מעבר לאלטרוקסין ודומיו? עליי לציין שמי שמטפלת בי בנושא הבלוטה הינה רופאת המשפחה, אך מי ששמה לב לעלייה ברמות ה-TSH הינה הדיאטנית. האנדוקרינולוגית ששינתה את המינון לא מצאה שאני צריכה המשך מעקב אצלה. האמנם?

פזית שלום איני יודעת מה גילך ומחלות הרקע, אני מניחה שניתן להעלות מעט את המינון. רופאת המשפחה בהחלט יכולה להמשיך לעקוב אחרייך. ישנם עוד שני תכשירים דומים לאלטרוקסין בשוק - יוטירוקס וסינטרואיד. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת