צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/12/2014 | 08:53 | מאת: pika

שלום רב! אני בת 67,נמצאת במעקב אנדוקרינולוג מספר שנים בגלל אוסטאופניה קשה עקב כריתת רחם ושחלות בגיל 44.מקבלת כרגע CA וVIT D.בלבד.ACTONEL הופסק לפני כמה שנים עקב אולקוס (לקחתי 7 שנים).בבדיקה שעשיתי לפני שבוע יש החמרה-אוסטופורוזיס. 0.891 (g/cm²)L1-L4 צפיפות העצם הממוצעת של חוליות % מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירות/ים 75 -2.4 SCORE T % מהממוצע של גיל הנבדק/ת 97 L1-L2=-2.7 . L2=-2.9 . הירך שמאל ימין 0.718 0.719 (g/cm²) (NECK) צפיפות העצם בצואר הירך % מהממוצע של שיא מסת עצם בצעירות/ים 73 73 -2.2 -2.2 T SCORE % מהממוצע של גיל הנבדק/ת 96 96 79 76 TOTAL HIP % מהממוצע של -1.8 -2.0 T SCORE . .שאלתי עד כמה זה גרוע לגילי ומה ניתן לעשות.התור שלי לאנדוקרינולוג רק בסוף יאנואר. תודה רבה!

שלום רב מאחר ואין בידי תוצאות קודמות ורקע רפואי שלך ואני מציעה שתמתיני לתור אצל הרופא שמכיר אותך ויוכל לקבל החלטה מושכלת. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת