חלב ושברים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/11/2014 | 10:34 | מאת: אלעד

ד.נ. האם שתייה יומיומית של חלב בספל קקאו + ספל קפוצ'ינו (כמות החלב היומית - קצת פחות מכוס) מגבירה או מפחיתה סיכון לשברי ירך? שנית, האם שתיית כמות חלב יומית כלשהי (איזו) יכולה להפחית סיכון כנ"ל? כל הנ"ל, כמובן, נוסף לפ"ג, משקל תקין ותזונה מאוזנת. בברכה, אלעד

אלעד שלום צריכת סידן חשובה מאד למניעת שברים אוסטאופורוטים. זה לא כ"כ חשוב מהיכן מגיע הסידן - מוצרי חלב, סויה,טחינה, שקדים, סרדינים..מה שטוב ומתאים לך. הכמות שציינת אינה מספקת והשילוב עם קפאין וקקאו אינו מומלץ מבחינת העצם. ממליצה לפנות לדיאטנית. כל טוב

24/11/2014 | 22:55 | מאת: אלעד

ד.נ. ראשית, קבעתי תור לדיאטנית, כעצתך. אבל התור שנקבע הוא לסוף דצמבר. בינתיים: 1. ביקשתי ואני חוזר ומבקש תשובתך לשאלה (הפעם בניסוח קצת שונה), איזו כמות חלב יכולה להפחית סיכון לשברי ירך. 2. לא ברורים לי דברייך לגבי קפה/קפוצ'ינו וקקאו. האם אפשר ומומלץ לשתות אותם בלי חלב? אודה על הבהרתך גם לעניין זה. בברכה, אלעד

06/12/2014 | 18:42 | מאת: שמואל ר. מתל אביב

מומלץ לערוך בדיקת דם לערכי הסידן בדם, ולהעשר את המזון בירקות ירוקים בתוספת אגוזים טחינה וסרדינים. פירות יבשים ופיצוחים לא קלויים,ומשקה שקדים עשירים בסידן, ונספגים היטב. חלב-בקר,גילו לאחרונה שהוא לא נספג כראוי.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת