פעילות יתר הנקה וספורט

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/11/2014 | 09:27 | מאת: טלי

שלום לכם ילדתי לפני 4 חודשים ואני נוטלת אלטרוקסין מזה 10 שנים. בבדיקה מהיום נמצא tsh נמוך מ 0.015 וערכים תקינים של t3 t4. רופא המשפחה המליץ על הקטנת המינון. רציתי לדעת האם אני יכולה לעסוק בפעילות אירובית גם לפני שהערך יחזור לטווח הנורמה ובנוסף האם הערך הלקוי עלול לפגוע בהנקה, כלומר האם ניתן להמשיך בהנקה אשמח מאד למענה טלי t4=17.7' t3=5.7 tsh קטן מ 0.015

טלי שלום ייתכן ומדובר בדלקת תירואידיטיס או שלא הורדת מינון לאחר הלידה. את יכולה להמשיך להניק אך מומלץ להימנע מפעילות אירובית מאומצת עד איזון. אפשר להמשיך פעילות גופנית מתונה. כל טוב

25/11/2014 | 08:36 | מאת: טלי

שאלה נוספת, בהמשך לערכים, רופא המשפחה הנחה אותי להוריד את המינון מ 1050 ל 900. כיום חשתי ברע לפנות בוקר לאחר שהנקתי ונטלתי אלטרוקסין- מעין חלץ בראש בשכיבה...האם הורדת המינון הזו מספיקה?

22/11/2014 | 08:07 | מאת: טלי

שלום שוב, תודה על תשובתך. לגבי המשך ההנקה , תינוקי בן 4 חודשים. עד לפני 20 יום ישן משך כל הלילה ברצף של 8 שעות מבלי להקיץ ולאחרונה מזה 20 יום מתעורר לערך כל שעתיים. האם יכול להיות קשר בין תמונת הדם שלי מבחינת תפקוד הבלוטה אליו? האם הורמוני האנדו המוגברים מעודדים שחרור מוגבר שלהם גם לאור ההנקה אצלצ התינוק ועלולים לגרום להפרעות שינה? המון תודה טלי

לא נראה לי, אבל מציעה לשאול רופא ילדים..

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת