TSH מזגזג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/10/2014 | 00:19 | מאת: אני123

שלום. בת 29. בשנה האחרונה ה TSH מזגזג בין ערכים 2.2 ל 4.3. קיבלתי מרופא פוריות אלתרוקסין 50 מ"ג לקחת יום כן יום לא כדי להוריד את הערך שלא יעלה על 2.5 האם יש סיכוי שאני סובלת מהשימוטו? תודה

שלום רב השימוטו מוגדרת ע"פ רמת נוגדנים מסוג TPO שכן זו מחלה אוטואימונית (מחלה בה הגוף מייצר נוגדנים כנגד עצמו) מרבית מקרי תת פעילות בלוטת תריס הם ע"ר השימוטו כל טוב

26/10/2014 | 11:40 | מאת: אני123

הערכים שלי בנורמה לבן אדם רגיל. אך באישה המתכננת הריון אלו ערכים גבוהים. האם במקרה כזה כדאי לבדוק TPO? האם רופא משפחה יכול גם לתת לזה הפניה או רק אנדו?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת